maandag 1 december 2014

Zelf pesto maken



Pesto is lekker met van alles, niet alleen met stokbrood maar ook heerlijk om bijvoorbeeld door pasta's te gebruiken, het geeft veel meer smaak aan een gerecht en geeft een Italiaanse touch aan je gerecht. De meeste mensen kopen kant en klare pesto gewoon in de supermarkt maar hoe leuk is het om het een keer zelf te maken. Ik ga hier de uitleg geven voor de groene pesto, deze vind ik persoonlijk het lekkers en het meest makkelijk te combineren met verschillende dingen.

Welke boodschappen heb je nodig;
- circa 100 milliliter olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram rucola
- pijnboompitten
- geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram mascarpone
- peper
- zout

Wat heb je verder nodig;
- staafmixer (minimaal 600 watt, liefst meer)
- bakpan
- kom
- knoflookpers

Maak de knoflook schoon, snijd deze doormidden en pers het met de knoflookpers en doe het in een kom, doe het vervolgens samen met de olijfolie en meng het door elkaar. Bak de pijnboompitten kort in de pan zonder olie tot dat deze licht bruin zijn, de pijnboompitten kunnen vervolgens bij in de kom met olijfolie en knoflook. Voeg vervolgens 2 eetlepels Parmezaanse kaas, de rucola, 250 gram mascarpone en een beetje peper en zout toe. Vervolgens ga je alles met de staafmixer door elkaar mixen tot dat het een egale groene massa is. Serveer de pesto in een mooi schaaltje met brood of toast, genieten maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten