Tapas gerechten zijn gewoon heel makkelijk om te serveren als hapjes bij de borrel, deze combinatie van chorizo en rode wijn is zo heerlijk! De combinatie van smaken is heerlijk en ook gewoon heerlijk bij een rode wijn. Bij dit gerechtje is het belangrijk om het van te voren te maken, dan is het lekkerder, ongeveer 24 uur is prima.
Welke boodschappen heb je nodig;
- chorizo worst
- Spaanse rode wijn
- peterselie
Wat heb je verder nodig;
- vork
- tapas schaaltje
- kookpan
- maatbeker
- schaal
- vershoudfolie
- snijplank
- koksmes
- bakpan
Van de chorizo worst heb je 200 gram nodig, prik er met de vork verschillende gaatjes in. Meet 200 milliliter Spaanse rode wijn af met de maatbeker, doe deze wijn vervolgens in de kookpan en doe de deksel op de pan. Breng de wijn aan de kook met de chorizo erin, zet het vuur laag en laat de wijn 18 minuten koken. Na het koken doe je de chorizo met de wijn in een schaal en dek de schaal af met vershoudfolie en laat de wijn minimaal 8 uur intrekken. Hierna haal je de chorizo uit de wijn, het velletje mag vervolgens worden verwijderd van de worst en snijd deze vervolgens in dunne plakjes. Doe dit vervolgens in de pan en bak het zachtjes aan, vervolgens mag de wijn waarin de chorizo heeft gestaan worden toegevoegd hieraan. Vervolgens mag bijna alle wijn verdampen tijdens het koken/bakken. Serveer vervolgens de chorizo in een tapas schaaltje en maak het af met een beetje peterselie, warm serveren, genieten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten