vrijdag 28 november 2014

Pittige gehaktballetjes

Er wordt mij thuis nog net niet iedere week gevraagd om deze gehaktballetjes te maken, ze zijn de echte favoriet van mijn vriend, maar met verjaardagen zijn ze ook als eerste op en niet alleen door hem. Gehaktballetjes kan je ook kant en klaar in de supermarkt kopen, maar dan zijn ze echt niet zo lekker als dat je ze zelf maakt. Deze gehaktballetjes zijn heel makkelijk te maken en er zijn allemaal makkelijke ingrediënten aan toegevoegd.

Welke boodschappen heb je nodig;
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- 1 beschuit
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook
- olie/bakboter
- ketjap manis
- sambal manis
- kerriepoeder
- paprika poeder
- ketchup

Wat heb je verder nodig;
- braadpan
- kom
- theelepel
- eetlepel
- koksmes
- snijplank
- knoflookpers

Begin met het snijden van het ui, snijd het ui in kleine blokjes, maak de knoflook schoon en snijd deze doormidden en plaats deze in de knoflookpers. Doe de gehakt met ui in de kom en pers de knoflook hieroverheen, vervolgens verkruimel je het beschuit en voeg dit ook toe aan de kom, meng alles goed door elkaar, denk eraan je handen te wassen voor je ermee in de gehakt gaat. Om het mengsel compleet te maken doe je 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel ketjap manis ,1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal manis en 1 theelepel paprika poeder bij in het mengsel, kneed alles goed door elkaar tot dat het een "egaal" geheel is.

Zet de braadpan op een zacht vuur met een beetje olie/bakboter erin, pak vervolgens met je handen een balletje ter groote van een bitterbal en draai deze tussen de handen als een mooit balletje en leg het balletje in de pan. Herhaal deze handeling tot dat de gehakt met toevoegingen op is, laat de gehaktballetjes langzaam gaar worden en draai ze af en toe om, om te controleren of ze goed gaar zijn kan je er één open snijden ter controle.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten