vrijdag 5 december 2014

Zoet zure kip spiesjes met ananas


Dit is een gerechtje wat je ook heel makkelijk kan serveren op een tapastafel, kip is op zoveel verschillende manieren te bereiden, dit is zeker een aanrader; zoet zure kip spiesjes.

Welke boodschappen heb je nodig;
- verse basilicum, van een plantje dat je gekocht hebt of takjes welke vers in de winkel verkrijgbaar zijn.
- zongedroogde tomaatjes op olie
- ananas, het liefst een verse ananas, dat is het allerlekkerst
- honing
- paprikapoeder
- basilicum kruiden
- olijfolie
- 2 of 3 citroenen
- zout
- peper
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram kipfilet

Wat heb je verder nodig;
- ovenschaal
- kom
- theelepel
- eetlepel
- cocktailprikkers
- snijplank
- koksmes
- oven
- knoflookpers
- citruspers
- maatbeker
- kookwekker
- ananas snijder

Om te beginnen snijd je de kipfilet in kleine stukjes, deze doe je vervolgens in een kom. Pel de knoflook snijd deze vervolgens doormidden en pers de knoflook over de knoflook in de knoflookpers, de knoflook kan gelijk over de kip welke al in de kom zit. Pers vervolgens de citroenen met behulp van de citruspers, je hebt 125 milliliter nodig, voeg dit vervolgens samen met een snufje zout en peper toe aan de kom met kipfilet. Om de marinade voor de kipfilet af te maken voeg je nog 1,5 eetlepel, 1 theelepel basilicum kruiden, 1 theelepel paprika poeder en 1,5 eetlepel honing. Meng de kip en de kruiden in de kom goed door elkaar, om de marinade goed in te laten trekken laat je de marinade een uur intrekken voordat je verder gaat. De oven mag worden voorverwarmd op 180 graden, de kip kan vervolgens in de ovenschaal worden gedaan, verdeel het goed over de hele ovenschaal. Plaats de ovenschaal met de kip vervolgens in de oven, zet de kookwekker op 12/13 minuten, de kip moet na deze minuten goud bruin zijn, zo niet doe het dan nog een paar minuten langer in de oven. Als de kip mooi goud bruin is kan deze vervolgens uit de oven worden gehaald, de kip mag je vervolgens laten afkoelen. Snijd de bovenkant van de ananas af en plaats de ananas snijder in het midden van de ananas en begin met draaien tot dat je onder aan de ananas bent. Trek de ananas eruit en snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Rijg vervolgens een blaadje verse basilicum, een zongedroogd tomaatje, een stukje ananas en als laatst een stukje kip aan een cocktailprikker. Dien de kip spiesjes vervolgens op in een tapasschaaltje of op een mooi bord. Op tafel en eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten