maandag 8 december 2014

Tortilla met chorizo en tuinbonen


Tortilla is heerlijk op een tapas tafel, maar er zijn ook verschillende varianten welke ideaal zijn als lunch. Denk bijvoorbeeld aan een tortilla met spinazie, champignons en kipfilet, spekjes of ham blokjes. Ik eet regelmatig een omelet als vervanging van brood of bij het avond eten als vervanging van bijvoorbeeld aardappeltjes. Hier ga ik de tortilla met chorizo en tuinbonen uitleggen.

Welke boodschappen heb je nodig;
- 1 ui
- olijfolie
- zout
- peper
- chorizo (hele worst)
- 5 eieren
- tuinbonen (uit het vriesvak is prima)

Wat heb je verder nodig;
- keuken weegschaal
- koksmes
- snijplank
- bakpan
- eetlepel
- kookpan
- kookwekker
- vergiet
- kom
- garde
- spatel

Weeg 200 gram tuinbonen af en doe deze in de kookpan samen met voldoende water en zet deze op het vuur, laat de tuinbonen 4 minuten koken.  Na de 4 minuten koken mag je de tuinbonen in het vergiet doen en laat de tuinbonen afkoelen. Gebruik 90 gram van de chorizo en snijd deze in kleine stukjes, dan gaat het mooier in het beslag. Doe vervolgens de 5 eieren in de kom en klop deze tot dat het één kleur heeft, voeg nu de chorizo toe aan de eieren. Als de bonen zijn afgekoeld ga je de velletjes van de bonen verwijderen. Maak vervolgens de uit schoon en snijd deze in snippers, doe vervolgens olie in de bakpan, zodra de olie goed heet is voeg je de ui toe, bak de ui licht bruin. De ontvelde tuinbonen mogen nu ook aan de pan worden toegevoegd, roer het even goed door elkaar. Giet vervolgens het eiermengsel met chorizo in de pan en zet het vuur laag. Na een paar minuten als de onderkant mooi licht/bruin is draai je de tortilla om, bak deze kant nog een paar minuten tot dat deze dezelfde kleur heeft dan de andere kant. Doe de tortilla vervolgens op een bord en snijd deze in punten, op tafel en eten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten