maandag 1 december 2014

Bruschetta brood


Bruschetta is heerlijk bij de borrel maar ook bijvoorbeeld als voor of bijgerecht bij een diner met vrienden. Er zijn veel verschillende toppings welke je erop kan doen, denk hierbij aan gerookte zalm met kruidenkaas of roomkaas. Groene en zwarte olijven met bijvoorbeeld zon gedroogde tomaatjes met een knoflooksausje of balsamico dressing erover heen. Er zijn dus heel veel verschillende soorten welke je zou kunnen maken, ik ga hier één soort uitleggen.

Welke boodschappen het je nodig;
- ciabatta brood
- knoflook roomboter
- 1 rode of gele paprika
- 1 potje kappertjes
- pijnboompitten

Wat heb je verder nodig;
- broodrooster
- broodmes
- koksmes
- snijplank
- mesje
- staafmixer (minimaal 600 watt)
- kom
- bakpan

Begin met het snijden van de ciabatta in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter breed en rooster deze  vervolgens in het broodrooster. Maak de paprika schoon en en verwijder alle zaadjes en alle verbindingsstukjes, snijd de paprika vervolgens is dunne reepjes. De geroosterde ciabatta plakken mogen ingesmeerde worden met knoflook roomboter, niet te dun. Vervolgens leg je een aantal reepjes paprika op de plakjes ciabatta. De pijnboompitten mogen gebakken worden in de bakpan, zonder olie tot dat ze licht bruin zijn. Doe de pijnboompitten vervolgens met de kappertjes in de kom en mix het tot een egaal mengsel. Schep vervolgens het mengsel over de paprika met een theelepel, dien de bruschetta's nu op een mooie schaal of borden op. Eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten