maandag 1 december 2014

Gevulde eieren


Gevulde eieren, het blijft lekker en je kan ze op veel verschillende maken en opdienen, waar ik regelmatig tegen aan loop is dat het eigeel teveel naar de buitenkant zit. Hierdoor scheurt het ei vaak snel, vandaar dat ik er altijd een paar extra kook, zo weet ik zeker dat ik er een paar extra heb voor de misbaksels. Voor gevulde eieren is het wel nodig om echt hard gekookte eieren te koken en geen zachte. Het eigeel dient voor de vulling hard gekookt te zijn.

Welke boodschappen heb je nodig?
- 10 eieren
- 1 pot grote augurken
- 1 ui
- boter
- mayonaise
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peter
- peterselie

Wat heb je verder nodig?
- knoflookpers
- kom
- eetlepel
- snijplank
- koksmes
- staafmixer (minimaal 600 watt)
- pan met water
- kookwekker
- theelepel
- spuitzak

Begin met het koken van de eieren, doe de 10 eieren in een pan, zorg er wel voor dat de pan niet te klein is, maar dat de eieren naast elkaar drijven in de pan. Maak de knoflook schoon en snijd doormidden, doe het vervolgens in de knoflookpers en pers het in de kom. Maak vervolgens de ui schoon, snijd deze in halve ringen en voeg toe aan de kom samen met één eetlepel boter en 3 eetlepels mayonaise. Hierna begin je met het snijden van de augurk, de augurk mag in kleine stukjes en ook worden toegevoegd. Denk eraan dat de eieren 6/7 minuten gekookt worden, nadat de kookwekker is afgegaan, laat je de eieren schrikken door middel van koud water. Als de eieren zijn afgekoeld pel je ze stuk voor stuk, snijd ze vervolgens over de lengte doormidden en lepel het eigeel met een theelepel eruit. Het eigeel voeg je vervolgens ook toe aan de kom, doe naar smaak zout en peper erbij, mix alles vervolgens met de staafmixer door elkaar. Leg de halve eieren op een mooie schaal. Het eigeel mengsel mag je vervolgens in de spuitzak scheppen (zorg er wel voor dat de eieren afgekoeld zijn), spuit toefjes in ieder ei, maak de eieren af door middel van een takje peterselie. Genieten maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten