zaterdag 6 december 2014

Zelf Hummus maken


Hummus is super lekker en bovenal heel erg gezond, oorspronkelijk komt Hummus uit een gebiedt ten oosten van de Middellandse zee. Hummus is een puree op basis van kikkererwten, kikkererwten bevatten veel eiwitten en het zit vol met vezels en verschillende mineralen. Een gezonde dip dus, voor met stokbrood of gewoon lekker op je brood of cracker.

Welke boodschappen heb je nodig;
- 400 gram biologische kikkererwten
- tahin (pasta van sesamzaad)
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- peper
- zout
- bieslook

Wat heb je verder nodig;
- grote kom
- staafmixer
- citruspers
- knoflookpers
- eetlepel
- mesje
- snijplank

Om te beginnen pel je de knoflook, snijd deze vervolgens doormidden en pers het met de knoflookpers, de knoflook mag in de kom. Vervolgens doe je de kikkererwten met 2/3 van het vocht uit de pot ook in de kom samen met 1 eetlepel tahin, 4 eetlepel olijfolie en een snufje peper en zout. Snijd de citroen doormidden en en pers deze uit met de citruspers, voeg 4 eetlepels toe aan de kom. Roer alles goed door elkaar, pak vervolgens de staafmixer en pureer alles goed door elkaar tot dat het een egale massa is. Serveer de Hummus met een beetje peterselie erover heen. Heerlijk voor op brood, met toastjes, stokbrood of op een cracker.

Als variatie kan je ook eventueel fetakaas toevoegen (50/75 gram) en 100 gram spinazie toevoegen, dit is ook lekker mocht je de smaak van hummus te flauw vinden.

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten