Brood zelf maken is super leuk om te doen en je kan zoveel verschillende variaties maken, maak zelf eens een kaas/uien brood met spekjes of een brood met feta, olijven en Italiaanse kruiden. Origineel om 's avonds op tafel te serveren met een heerlijke roomboter en een glas wijn. Ik ga hier nu een heel ander recept uitleggen een heerlijk notenbrood met pompoen.
Welke boodschappen heb je nodig;
- citroen
- gedroogde fruitmix
- pompoen
- olijfolie
- kaneel
- 6 eieren
- gemengde noten (ongebrand)
- amandelmeel
- kokosrasp
- sesamzaadjes
Wat heb je verder nodig;
- rasp
- eetlepel
- keukenweegschaal
- oven
- bakblik (cake blik is goed)
- kom
- koksmes
- snijplank
- theelepel
- blender
- kookwekker
Verwarm de oven voor op 165 graden, weeg met de keukenweegschaal 75 gram gedroogd fruit af, snijd vervolgens het gedroogde fruit in kleine stukjes en doe het in de kom. Rasp de schil van de citroen, 2 theelepels rasp is voldoende, doe dit vervolgens bij het gedroogde fruit. Hak de noten grof en maak de pompoen schoon, snijd de pompoen vervolgens in stukken en doe dit in de blender, als de pompoen een egaal mengsel is, is de pompoen klaar. Doe met mengsel vervolgens bij in de kom en meng het goed door elkaar. Het bakblik mag je invetten met olijfolie bedek het blik vervolgens met kokosrasp, sesamzaad en amandelmeel. Giet het mengsel vervolgens in het bakblik en zet het bakblik 90 minuten in de oven, vanaf 60 minuten is het slim om af en toe even in de oven te kijken, de ene oven gaat sneller/wordt warmer dan de ander. Als het blik klaar is laat je het afkoelen, klop vervolgens het brood uit het bakblik en zet op een grote broodplank. Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten