Preisalade is heel lekker om bijvoorbeeld te serveren met een barbecue, er zijn verschillende salades te koop in de winkel, dat is en blijft makkelijk, maar hoe leuk is het om zelf een salade te maken en die met trots op tafel te zetten en je gasten ervan laten smullen.
Welke boodschappen heb je nodig;
- 3 preien
- 4 eieren
- mayonaise
- augurken
- 1 teentje knoflook
- 4 grote aardappelen
- bieslook
- azijn
- zout
- peper
Wat heb je verder nodig;
- pan
- snijplank
- knoflookpers
- eetlepel
- kom
Doe water in de pan en schil de aardappels, de grote aardappels mogen in 4 stukken, kook de aardappels vervolgens gaar in 19 minuten. Als de aardappels klaar zijn laat je ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes, doe deze vervolgens in de kom. Kook vervolgens de eieren, de eieren mag je 6 minuten laten koken, giet ze af en laat de eieren schrikken met koud water, laat deze vervolgens afkoelen in koud water. Maak de Prei schoon en snijd deze in kleine ringen, doe dit vervolgens ook bij in de kom. Voeg 1 eetlepel azijn en een snufje zout en peper toe. Pel de knoflook, snijd deze doormidden en doe deze in de knoflookpers, pers de knoflook ook in de kom. Snijd 4 grote augurken in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kom samen met een eetlepel azijn en 3 eetlepels mayonaise. Pel de eieren, snijd deze in kleine stukjes en voeg dit als laatste toe aan de kom, meng alles goed door elkaar. Om alles af te maken strooi je nog een beetje bieslook over het geheel. Dek de salade vervolgens af en laat een uur in de koelkast staan, dan is de salade goed koud. Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten