Dit is ook zeker een aanrader, mijn moeder is kok en blijft ook altijd met super
leuke en lekkere ideeën komen, regelmatig worden we weer verrast met leuke
combinaties en smaakvolle gerechtjes, dit recept heb ik ook van mijn moeder en
is te lekker om jullie te onthouden.
Welke boodschappen heb je nodig;
- Een bakje champignons
- 4 lente uitjes
- 1 eetlepel boter
- 8 zongedroogde tomaatjes uit olie
- Snufje zout & peper
- Parmezaanse kaas snippers
- potje groene pesto
Wat het je verder nodig;
- champignon borsteltje
- koksmes
- snijplank
- bakpan
- lepel
- theelepel
- spatel
- oven (voor verwarmen op 200 graden)
Om te beginnen borstel je de champignons goed schoon, zorg dat alle stukjes zand
verwijderd zijn. De steeltjes mag je vervolgens uit de champignons breken, zodat
er een kuiltje ontstaat. De steeltjes mag je fijn snijden samen met nog twee
champignons. Maak vervolgens de bosuitjes schoon en snijd deze in kleine ringen.
Bak de bosuitjes samen met de champignons een aantal minuten, in ieder geval tot
dat de champignons licht bruin worden. Voeg de gesneden zongedroogde tomaatjes toe
aan het geheel en haal de pan van het vuur. Voeg voor de smaak nog een beetje zout
en peper toe, tevens voeg je 1 lepel Parmezaanse kaas toe en meng het goed door
elkaar. Met de theelepel bestrijk je de binnenkant van de champignons met de
groene pesto, met een schone theelepel schep je nu het champignons, bosui en
zongedroogde tomaten geheel in de champignons. Leg de champignons op de bakplaat
met bakpapier, strooi vervolgens nog een beetje Parmezaanse kaas over de gevulde
champignons plaats de champignons vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven, de
kaas moet niet bruin worden. Denk eraan dat als ze uit de oven komen de champignons
erg warm zijn, serveer ze op een grote schaal samen met bijvoorbeeld houten vorkjes
en servetjes.......smullen maar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten