woensdag 19 november 2014

Gevulde champignons uit de oven


Champignons vond ik tot een paar jaar geleden helemaal niet lekker, ik ben ze gaan eten toen ik het begon te combineren met pasta een kruidenkaas, dit hapje is één van mijn favorieten en niet alleen bij mij maar ook bij mijn vrienden.

Welke boodschappen heb je nodig;
- middelgrote champignons
- kruidenkaas (paturain of van een ander (huis)merk)
- ontbijtspek (wel langwerpige plakjes)

Verder;
- ovenschaal
- champignonborsteltje
- theelepeltje

Verwarm de oven vast voor op ongeveer 200 graden, begin vervolgens met het schoonmaken van de champignons, ik gebruik hiervoor altijd een champignon borsteltje dan blijft de smaak beter behouden. Na het schoonmaken van de champignons kan je de steeltjes eruit gaan breken, als de champignons goed vers zijn hoef je ze meestal alleen maar om te buigen, daarna knappen ze al af. Als alle steeltjes verwijderd zijn kan je door middel van het theelepeltje de kruidenkaas in de champignons scheppen, vul ze helemaal op. Vervolgens rol je de champignon in spek, zorg dat het plakje er minimaal 1 keer om heen gaat. Leg de champignons vervolgens in de ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Als ze uit de oven zijn laat je ze ongeveer 5 minuten afkoelen, mmmm....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten