Welke boodschappen heb je nodig;
Brooddeeg;
350 gram witte bloem
350 gram volkoren bloem
1 theelepel zout
1 zakje instant gist; ongeveer 7 gram
450 mililiter lauw water
Topping;
feta kaas
spinazie
groene peper
olijfolie
tomaat
Benodigde attributen;
- zeef
- kom
- maatbeker
- oven
- theedoek
- keukenpapier
Begin met de bloem, beide soorten, de volkoren en de witte bloem en het zout, deze ingrediënten zeef je boven een grote kom, de zemelen welke in de zeef achterblijven mogen ook worden toegevoegd. Vervolgens mag het zakje gist ook worden toegevoegd. In het midden van het mengsel maak je een gaatje, hier giet je het lauwe water in. Nou volgt het lekkerste, lekker kneden met je eigen handen tot dat het langzaam een deegrol wordt. Vervolgens strooi je een beetje bloem op je werkblad, hier leg je, je geknede deeg op, het is nu nog nodig om ongeveer 10 minuten te kneden tot het elastisch is. De kom welke je net hebt gebruikt vet je in met een beetje olijfolie, door middel van een een keukenpapiertje. Plaats je geknede deeg in de kom en zet de kom op een warme plek, bijvoorbeeld dicht bij de verwarming. Laat de kom met deeg gemiddeld één uur staan, het deeg moet ongeveer verdubbeld zijn.
Nu ga je de topping voorbereiden; Snijd de Feta in kleine blokjes, de groene peper snijd je in kleine plakjes, denk eraan de je de zaadjes eruit haalt. Was de spinazie, en snij de verse spinazie in kleine stukjes. De tomaten snijd je doormidden, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd in kleine blokjes, alle bovengenoemde ingrediënten mogen bij elkaar in worden gedaan, voeg een scheutje olijfolie hierbij en meng het goed door elkaar.
De oven moet voorverwarmd worden op 220 graden, je strooit nog een beetje bloem over het deeg dat in de kom zit, het deeg rol je uit, het is de bedoeling dat het een lang ovaal wordt. Over de hele lengte van het het ovaal strooi je de topping. Het is nu belangrijk dat je de randen van het ovaal om gaat vouwen, het deeg mag een klein stukje over de topping vallen.
Nu de oven goed warm is, plaats je het deeg in de oven het brood moet 35 minuten in de oven, het is wel verstandig om af en toe even te kijken of het goed gaat.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten