maandag 24 november 2014

Witlofschuitjes en gerookte kipfilet

Een gezonde snack zonder toevoegingen, super lekker en makkelijk te maken met verschillende ingrediënten. Ik vind het superleuk om regelmatig nieuwe dingen te proberen met gezonde ingrediënten, lekker eten moet ook gezond kunnen zijn, niet zo schuldig voelen als je iets gesnackt hebt, daarvoor is dit het perfecte hapje. Dit is één van de dingen die ik ook regelmatig serveer als een voorgerecht met een diner met vrienden. Als variatie kan je ook kiezen voor zelf gegaarde kipfilet.

Welke boodschappen heb je nodig;

- 10 blaadjes witlof
- 1 stuk gerookte kipfilet 
- verse peterselie
- 10 walnoten
- 1 appel
- 30 blauwe druiven
- 2 stengels bleekselderij
- zout, peper, kerrie
- 8 eetlepels magere yoghurt
- 1 lepel olie

Wat heb je verder nodig;

- lepel
- kom
- snijmesje
- snijplank

Om te beginnen doe je de kruiden; zout, peper en kerrie samen met de yoghurt en olijfolie in een kommetje en roer het goed door elkaar. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes, niet te groot dan mixt het niet mooi met het sausje. Als je hebt gekozen voor blauwe druiven met pit moet je de pitjes eerst verwijderen en halveren. De bleekselderij maak je schoon door te wassen en de draden te verwijderen. Vervolgens snijd je de kipfilet ook in kleine stukjes, meng de kipfilet samen met de bleekselderij en de druiven door de saus. Om het af te maken schep je de kleine hoopjes van de saus om de witlofbladen, als garnering doe je de walnoten en de peterselie eroverheen. Lekker en verantwoord!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten