woensdag 19 november 2014
Gevulde cherrytomaatjes
Cherrytomaatjes kun je met veel verschillende ingrediënten vullen, bij dit recept ga ik voor het cherrytomaatje met onder andere tonijn erin. Je kan er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld zalm, garnaaltjes of salami erin te verwerken, net wat jou het lekkerst lijkt.
Wat kan er op het boodschappenlijstje voor de cherrytomaatjes met tonijn;
- blikje tonijn op water
- 2 teentjes knoflook
- 1 doosje cherrytomaatjes
- olijfonaise ( normale mayonaise kan ook)
- bosuitjes
Wat heb je verder nodig;
- theelepeltje
- mes met kartels
- snijplankje
- knoflookpers
- koksmes
- kom
- zeef
- lepel
Om te beginnen was je de tomaatjes af, hierna snijd je het kopje van de tomaatjes, dat gaat het beste met een mesje met kartels. Met het theelepeltje ga je vervolgens de tomaatjes uithollen, wat je eruit schept hebben we niet meer nodig dus kan je weg doen. Haal de tonijn uit het blikje en laat het goed uitlekken in de zeef, vervolgens kan de tonijn in de kom. Pel de teentjes knoflook en snijd het uiteinde eraf, vervolgens snijd je deze nog een keer doormidden dan past deze makkelijker in de knoflookpers. Pers de knoflook en strooi deze over de tonijn. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze vervolgens in dunne plakjes, deze kunnen bij door de tonijn, meng het goed door elkaar. Om de vulling af te maken voeg 2 lepels olijfonaise toe, meng dit door de tonijn. Vervolgens kan met de theelepel de vulling in de tomaatjes geschept worden, om het af te maken kan het kopje er weer opgelegd worden.
Eetsmakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten