Dit gerecht gebruik ik ook regelmatig als een lunchgerecht, de combinatie van zoet met hartig vind ik heerlijk. Je kan ervoor kiezen om verse ananas te gebruiken, dat is het allerlekkerst maar mocht je te weinig tijd hebben dat is ananas op sap ook een optie. Voor de brie kies ik graag voor de light variant van President, ook smaakvol maar een stuk minder verzadigde vetten. Belangrijk is om de rosbief niet direct op het broodje te doen als het in de oven gaat, dan droogt het uit en wordt het bruin, niet bepaald smaakvol.
Welke boodschappen heb je nodig;
- 10 mini broodjes, wit of volkoren naar eigen keus
- 1 ananas of 2 kleine blikjes ananas op sap
- 1 pakje brie president light
- geraspte kaas 30+
- rosbief (van de versafdeling)
Wat is er verder nodig;
- broodmes
- ananas snijder
- koksmes
- snijplank
- oven (voorverwarmen op 200 graden)
- bakpapier
Begin met het snijden van de ananas, als je een ananas snijder gebruikt hoef je alleen de bovenkant van de ananas af te snijden, vervolgens kan je de ananas snijder hierop plaatsen en beginnen met draaien. Snijdt de mini broodjes open en verdeel de ananas over de onderzijde van de broodjes. Hierna kan je plakjes brie afsnijden en deze over de ananas heen leggen, maak het af met het strooien van de geraspte kaas over de broodjes. Als de oven op temperatuur is kunnen de broodjes op het bakpapier in de oven worden geplaatst, na ongeveer 10 minuten als de kaas goed gesmolten is en de brie goed zacht kan de rosbief over de broodjes heen, doe dit samen nog 1 minuut in de oven. Leg ze op een bordje en smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten