Er zijn verschillende dingen waar je mij 's nachts wakker kan maken, maar waar je me echt gelukkig mee maakt zijn
GAMBA'S! Gamba's kan je op veel verschillende manieren klaarmaken, wat ik altijd in ieder recept verwerk is
knoflook, knoflook en
gamba's gaan heel goed samen.
Welke boodschappen heb je nodig?
- 3 teentjes
knoflook
- olijfolie
- peper
- zeezout
- bieslook
- 250 gram reuze
gamba's gepeld
Verdere benodigdheden;
- bakpan
- snijplank
- koksmes
- spatel
- tapas schaaltje
- knoflookpers
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ8AH7DFbJb54NaKwBHf8OVMlHIE_QtNMNNkE498odzKyoNHwB9MNMly0nalKK6l53s7stnuCGOR_k2QGxuV8mPYINijwGeNnso5GtrkzQAyh-n6vM8MG0DIGANwepeWRV-9JRzhS2n2et/s1600/Allium_sativum._Restra_de_allos_de_Oroso-_Galiza.jpg)
Pel de 3 teentjes
knoflook en snijd het onderste stukje eraf, soms is het beter om het teentje doormidden te snijden, dan past het makkelijker in de knoflookpers. Pers de 3 teentjes
knoflook in de bakpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe, zet de pan op een middelhoog vuur aan en verhit de olijfolie goed. Zodra het goed op temperatuur is kunnen de
gamba's erbij in, deze hoeven niet zo lang gebakken te worden 3 tot 5 minuten is prima, als ze mooi roze zijn, zijn ze goed. Tijdens het bakken kun je naar smaak peper en zout toevoegen. Vervolgens snijd je deze in kleine stukjes, dien de
gamba's op in het tapas schaaltje en strooi er nog een beetje bieslook overheen. Serveer het wel samen met prikkertjes erbij of prik deze er vast in.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten