woensdag 19 november 2014

Tapas; Gamba's met knoflook


Er zijn verschillende dingen waar je mij 's nachts wakker kan maken, maar waar je me echt gelukkig mee maakt zijn GAMBA'S! Gamba's kan je op veel verschillende manieren klaarmaken, wat ik altijd in ieder recept verwerk is knoflook, knoflook en gamba's gaan heel goed samen.

Welke boodschappen heb je nodig?
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- peper
- zeezout
- bieslook
- 250 gram reuze gamba's gepeld

Verdere benodigdheden;
- bakpan
- snijplank
- koksmes
- spatel
- tapas schaaltje
- knoflookpers


Pel de 3 teentjes knoflook en snijd het onderste stukje eraf, soms is het beter om het teentje doormidden te snijden, dan past het makkelijker in de knoflookpers. Pers de 3 teentjes knoflook in de bakpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe, zet de pan op een middelhoog vuur aan en verhit de olijfolie goed. Zodra het goed op temperatuur is kunnen de gamba's erbij in, deze hoeven niet zo lang gebakken te worden 3 tot 5 minuten is prima, als ze mooi roze zijn, zijn ze goed. Tijdens het bakken kun je naar smaak peper en zout toevoegen. Vervolgens snijd je deze in kleine stukjes, dien de gamba's op in het tapas schaaltje en strooi er nog een beetje bieslook overheen. Serveer het wel samen met prikkertjes erbij of prik deze er vast in.

Eetsmakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten