maandag 6 oktober 2014

Een beetje Mexicaans


Tortilla chips echt mexicaans, heerlijk voor 's avonds op de bank, maar ook heerlijk om met meerdere mensen van te genieten. Wat ik echt lekker vind is het eten van deze chips door deze eerst weer een beetje warm te maken in de oven. Tortilla chips met kaas, uitjes en dipsaus.

Boodschappen
- zak tortilla chips naturel
- smeltkaas één pakje
- geraspte kaas
- twee grote uien
- creme fraiche
- twee teentjes knoflook
- zout
- peper
- Italiaanse kruiden
- olijfolie

Tools
- grote ovenschaal
- koksmes
- knoflookpers
- bakje voor de dip
- kookwekker
- lepel

Verwarm de oven voor op 150 graden, begin vervolgens met het schoonmaken van de uien, verwijder de bruine velletjes en snijd vervolgens de uien doormidden, nu is het makkelijk om de ui in kleine halve rondjes te snijden, doe dit met beidde uien. Doe een druppel olijfolie in de ovenschaal en wrijf de schaal met behulp van een keukenpapiertje in. Leg vervolgens een laag chips op de boden van de schaal, verdeel wat uien over de chips. Hierna scheur je de smeltkaas in stukjes, verdeel vervolgens 3 plakken over de chips, strooi vervolgens nog wat geraspte kaas hierover. Nu ga je weer verder met de chips, maak een laag boven op de kaas en de uien. Nu herhaal je de handeling van de uien en kaas opnieuw, het is de bedoeling dat je doorgaat tot dat de schaal tot de rand gevuld is. Plaats de schaal met chips ongeveer 15 minuten in de oven, let erop, de kaas mag niet verbranden.

Voor de dip doe je de creme fraiche in een bakje, roer deze vervolgens glad. De knoflook pellen en doormidden snijden, nu pas de knoflook makkelijker in de knoflookpers. Pers de twee teentjes door het sausje, voeg nog wat zout, peper en Italiaanse kruiden toe.

Serveer de dip samen met de chips, denk eraan, de schaal is heel warm!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten