Lekker hapjes hoeven niet altijd helemaal ongezond te zijn, er zijn ook een aantal hapjes te maken welke verantwoord zijn. Tuurlijk is het makkelijk om bakjes met komkommer, cherrytomaatjes en wortel met een dip sausje op tafel te zetten, maar je kan ook iets anders maken en het is nog leuk ook. Ik gebruik bij dit hapje paturain light, ik kan me voorstellen dat mensen dit te duur vinden of een light product onnodig vinden, dan kan je uiteraard kiezen voor een goedkopere versie van het huismerk van de Jumbo of Albert heijn.
Boodschappen
- komkommer (probeer er één uit te zoeken welke recht is, een kromme is erg lastig met snijden)
- twee bakjes paturain light
- verse basilicumblaadjes (je kan ook een plantje kopen, dan kan je deze met andere gerechten ook gebruiken)
- zongedroogde tomaatjes (het prettigst is tomaatjes welke verpakt zijn in olie)
- prikkertjes
Tools
- snijplank
- koksmes
- lepel
- theelepel
- spatel
Was de komkommer goed af, leg deze vervolgens op de snijplank, snijdt deze over de lengte zo recht mogelijk door. Schep met de theelepel de zaadjes uit de komkommer, deze zaadjes kunnen weggegooid worden, doe dit ook met de andere helft. Schep met de lepel de paturain in de uitgeholde komkommers en smeer het goed uit zodat de komkommer helemaal gevuld is. Strijk het vervolgens helemaal glad met de spatel. Beeld je nu even in dat je de komkommer dadelijk in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter gaat snijden, verdeel de blaadjes basilicum zo, dat ieder plakje een blaadje erop heeft, leg boven op het blaadje vervolgens een stukje zongedroogde tomaat. Om alles bij elkaar te houden prik er een prikkertje in, wel verstandig om tot onderaan door te drukken. Snijdt vervolgens de komkommer in plakjes, zet op een mooie schaal en zet op tafel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten