maandag 6 oktober 2014
Bladerdeeghapjes
Iedereen kent het wel; zaterdagavond en tegen acht uur in de avond wordt er nog besloten dat vrienden langs komen, de drank is er wel maar iets voor bij de borrel niet.
Daarom heb ik altijd bladerdeeg in huis, er zijn altijd wel producten in huis welke in combinatie met het bladerdeeg voor een super lekkere snack zorgen.
Wat kan er op/in/tussen het bladerdeeg; parmaham, serranoham, gerookte spekjes, kaas, olijven, pesto, tomaat, ui, knoflook, geitenkaas, courgette, pesto, etc.
De basis hapjes zal ik hier uitleggen;
Basic:
Benodigdheden:
- 1 bladerdeeg pakje
- ei-geel van 1 ei
- zeezout
- geraspte 48+ kaas (belegen)
- Italiaanse kruiden
Tools:
- oven
- snijplankje
- mes
- 2 bakplaten
- 2 velletjes bakpapier
- kwastje
- kookwekker
Verwarm de oven voor op 210 graden bij een heteluchtoven (gasoven stand 4-5, elecktrische oven 225 graden), leg vervolgens de velletjes bakpapier op de bakplaten.
Leg de bladerdeeg bladen uit over 2 bakplaten, laat de bladerdeeg bladen helemaal ontdooien. Leg het bladerdeeg vel met het plastic naar boven op de snijplank, verwijder vervolgens het plastic. Draai 2 keer aan de zeezout vermaler en strooi het zout over het bladerdeeg. Vervolgens strooi je er een beetje geraspte kaas over, als je het lekker vindt kunnen er eventueel nog wat Italiaanse kruiden overheen worden gestrooid.
Pak nu een tweede bladerdeeg plakje, verwijder het plastic en druk deze boven op het bestrooide plakje druk deze goed aan. Snij vervolgens met het mes het bladerdeeg in stroken van ongeveer 1,5 centimeter breed, pak vervolgens een sliert en draai deze één keer om (om zijn as) en plaats deze op de bakplaat. Vervolgens doe je dit ook met de resterende acht blaadjes bladerdeeg zo.
Scheidt vervolgens het ei-geel van het ei-wit, het ei-wit kan weg worden gedaan, hier doen we niets meer mee. Doe het ei-geel in een kopje of in een bakje, doop het kwastje hierin en bestrijk de bladerdeeghapjes hiermee.
Plaats vervolgens de bakplaten met hapjes in de oven, de hapjes moeten 15-20 minuten in de oven, ik raad aan om de kookwekker op 15 minuten te zetten en na deze periode te kijken hoe de hapjes eruit zien, ze moeten een mooie goudbruine kleur hebben. Let erop dat de bakplaten halverwege nog een keer omgewisseld moeten worden als er grote kleurverschillen zitten in de bovenste en de onderste bakplaat.
Eetsmakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten